Wygląd: proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony, dopuszczalne lekkie zbrylenie, łatwo rozsypujące się przy lekkim nacisku.
Barwa: jednolita, białokremowa do żółtej.
Smak i zapach: swoisty – białkowy, czysty, bez obcych posmaków i zapachów.
Koncentrat białka serwatkowego – WPC (Whey Protein Concentrate), zawiera 80% białka, pozostałe składniki to węglowodany, tłuszcze i woda. Białko serwatkowe jest łatwo trawione oraz szybko absorbowane przez przewód pokarmowy człowieka, jest bardzo popularne wśród sportowców ponieważ w białku serwatkowym znajduje się większość potrzebnych aminokwasów rozgałęzionych BCAA (izoleucyna, walina, leucyna), które po intensywnym wysiłku fizycznym stymulują regenerację mięśni.
wg uznania
W przygotowaniu
W przygotowaniu
W przygotowaniu
koncentrat serwatki białkowej