Albumina znajduje zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych i mięsnych. Stosowana również przez sportowców w celu uzupełnienia diety w białko.
Produkt bezglutenowy.
Albumina zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego. 100 g proszku i 900 ml wody to 1 kg płynnego białka, czyli około 34 białka jaj kurzych średniej klasy wagowej.
Produkt w proszku, w przeciwieństwie do świeżych jaj, posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu i przechowywania chłodniczego. Jest łatwy w dozowaniu i przygotowaniu.
Białka jaj w proszku są powszechnie wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie i gastronomii. Stosowane jest również przez osoby aktywnie uprawiające sport jako suplement diety. Doceniana jest również przez wędkarzy jako półprodukt do wyrobu kulek proteinowych.
Informacje dotyczące diet:
ZALETY Albuminy w proszku:
Albuminę jaja kurzego z chowu wolnowybiegowego w proszku wymieszać z wodą w proporcji 1:9.
Zaleca się rozpuszczenie 100-300 g proszku w 700-900 ml wody o temp. Około 20º C.
Przechowywać w czystym, chłodnym i suchym miejscu z dala od promieni słonecznych, w temperaturze nie przekraczającej 25º C i wilgotności względnej do 75%.
24 miesiące od daty produkcji.
Worek foliowy zamknięty w worku papierowym zszywanym dla opakowań 5kg, 10kg i 20kg
Doypack dla opakowań 0,2kg, 0,5kg, 1kg
Odcukrzone, suszone białko jaja kurzego z chowu wolnowybiegowego, kwas cytrynowy E330 – regulator kwasowości.
Pochodzenie surowca: Polska
Informacje żywieniowe:
Zawartość w 100g produktu: