Albumina z chowu wolnowybiegowego

Jaja

Albuminę jaja kurzego w proszku z chowu wolnowybiegowego uzyskuje się z białka jaj od kur z wolnego wybiegu podczas procesu odcukrzania, suszenia oraz pasteryzacji.

Albumina znajduje zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych i mięsnych. Stosowana również przez sportowców w celu uzupełnienia diety w białko.

Produkt bezglutenowy.

Albumina zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego. 100 g proszku i 900 ml wody to 1 kg płynnego białka, czyli około 34 białka jaj kurzych średniej klasy wagowej.

Produkt w proszku, w przeciwieństwie do świeżych jaj, posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu i przechowywania chłodniczego. Jest łatwy w dozowaniu i przygotowaniu.

Białka jaj w proszku są powszechnie wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie i gastronomii. Stosowane jest również przez osoby aktywnie uprawiające sport jako suplement diety. Doceniana jest również przez wędkarzy jako półprodukt do wyrobu kulek proteinowych.

Informacje dotyczące diet:

  • produkt koszerny certyfikowany przez KLBD
  • Produkt odpowiedni dla wegetarian i laktoowowegeterian
  • produkt bezglutenowy
  • produkt odpowiedni w diecie cukrzycowej

ZALETY Albuminy w proszku:

  • wygodne w użyciu oraz przechowaniu
  • zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
  • szeroki wachlarz zastosowań
  • możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
  • doskonała rozpuszczalność
  • wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
  • pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Albuminę jaja kurzego z chowu wolnowybiegowego w proszku wymieszać z wodą w proporcji 1:9.

Zaleca się rozpuszczenie 100-300 g proszku w 700-900 ml wody o temp. Około 20º C.

Przechowywać w czystym, chłodnym i suchym miejscu z dala od promieni słonecznych, w temperaturze nie przekraczającej 25º C i wilgotności względnej do 75%.

24 miesiące od daty produkcji.

Worek foliowy zamknięty w worku papierowym zszywanym dla opakowań 5kg, 10kg i 20kg

Doypack dla opakowań 0,2kg, 0,5kg, 1kg

Odcukrzone, suszone białko jaja kurzego z chowu wolnowybiegowego, kwas cytrynowy E330 – regulator kwasowości.

Pochodzenie surowca: Polska

Informacje żywieniowe:

Zawartość w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna 1520 kJ / 366 kcal
  • Tłuszcz 0,2 g
    W tym:
    Kw. tłuszczowe nasycone 0,06 g
    Kw. tłuszczowe jednonienasycone 0,1 g
    Kw. tłuszczowe wielonienasycone 0,03 g
  • Węglowodany 6,5 g
  • Białko 83,5 g
  • Sód 0,65 g
  • Sól 1,62 g
    (równoważnik soli: sód x 2,5)
  • Błonnik 0 g